K-POP MANIA: LUCENTE
10/06/2019
26/07/2019

LUDMIL DOUKOV’S BG ROCK FEST

Двудневен минифестивал на българския рок в Music Jam

„55 години Людмил Дуков“ е лайтмотивът на уникалното частно събитие с отворени врати

За тези, които помнят бурния край на 80-те, укева в СУ, Кравай и Синьото кафе, списание (и после – вестник) „Ритъм“, плюс изгрева и ранната, рошава слава на цяло поколение нови, оригинални и непокорни рок групи… името Людмил Дуков вероятно говори само за себе си.
Няколко следващи поколения фенове вероятно не знаят точно кой е той.
Във всеки случай, независимо от странстванията си по цялата планета (в най-буквалния смисъл!), Люси Дуков, вече солиден бизнесмен от световната туристическа индустрия, никога не скъса пъпната си връзка с българския рок.
И след като преди 5 години направи цял частен рок фестивал на морето (по случай кръглия си юбилей), сега е решил да повтори – и то… с двудневен фест на сцената на любимия клуб Music Jam!
Концепцията 55 YEARS LUDMIL DOUKOV – 55 YEARS BULGARIAN ROCK’N’ROLL ще се вихри на 29 и 30 август, като едноличният спонсор, кръстник и гуру на събитието е предвидил изява на куцо и сак… т.е. младо и старо от българската рок сцена!
• В първия ден, озаглавен „Млади лъвове“, в клуба ще трещят младите. Бандите Red Trigger, G Point и „18% Сиво“ ще могат да покажат на немалкото си фенове какво могат, като разполагат с озвучаване и осветление, получило комплименти от профита като Удо, „Тестамент“ и „Скид Роу“.
• На следващия ден, 30 август, някак логично кръстен „Стари кучета“, на сцената пъргаво ще изскочи (доколкото артритът позволява) впечатляващ, почти Ол-Стар лайнъп от любими банди и герои „от онова време“: Черно Фередже, Милена, Ревю, Контрол и Конкурент.

Така двудневният ивент ще се превърне в нещо като елитен фест на българския рок, нещо като Златен Орфей, Монстърс ъф Рок, Мелодия на годината и Гластънбъри, събрани заедно в кипящия котел на клуба, поляти с неограничено количество спомени, малко сиропирана носталгия и… още повече алкохол.
Пропускането на тази БГ-рок екстраваганца би било нещо, което никой истински фен (който по това време е в София) не би си причинил и не би допуснал в биографията си. Никой не знае кой, кога и къде би успял да събере тези групи отново заедно на една сцена. И накрая – билетите са на толкова ниски цени, че в много държави от ЕС това би било незаконно.

БИЛЕТИ
Билетите за двата дни на фестивала са буквално на символични цени:
„Млади лъвове“ (29 август) – 5 лв.
„Стари кучета“ (30 август) – 10 лв.
Те могат да бъдат закупени от:
– мрежата на Ивентим, както и онлайн на www.eventim.bg.
– в офиса на Sofia Music Enterprises
– и на касата на клуба.

Comments are closed.